לפעמים, בספרים מורכבים, וגם בכאלו שלא כל כך, צריך הרבה יצירתיות – כאשר באים לסדר קובץ וורד – שיהיה ערוך בצורה מוסדרת, נכונה ומוכנה לעימוד.
למשל: קובץ 'רב־טקסט', שרוצים לעשותו בקובץ אחד. זה שייך? בדרך כלל, לא.
אבל דווקא יש כן אפשרות. ניתן לעשות הערות שוליים רגילות של וורד על הטקסט הראשי, כאשר כל הערת שוליים, מקבלת בתחילתה סימון לאיזה מדור בספר היא שייכת.
למשל באם הטקסט הראשי הוא שו"ע, אז בהערות שוליים, הערה השייכת למדור משנ"ב תקבל סימון @01, הערה השייכת למדור ביאור הלכה תקבל סימון @02, הערה השייכת למדור שער הציון תקבל סימון @03, וכך הלאה הלאה.
בעצם כל הספר יהיה בקובץ וורד אחד, מה שיעשה את העבודה מאד נוחה, וניתן בכזו צורה לעשות ספר של 20 טקסטים ואפילו יותר… ככל הנצרך.
לדוגמה זו, ולעוד הרבה דוגמאות מורכבות נוספות, ישנם תוספים מיוחדים שנותנים מענה. המקום הבולט מביניהם הוא אתר שימושי לוורד, ששם תמצאו את הפתרון לדוגמה שלעיל, ולעוד הרבה אפשרויות בלתי שגרתיות. למעבר אליו לחצו כאן.
משל נוסף: אתם מסתפקים האם לעשות את ציוני המראי מקומות בסוגריים או כהערות שוליים? תוכלו להחליט על כך בשלב מאוחר יותר, וכעת לסדר את הקובץ כרצונכם. כי יש תוסף מיוחד שלוקח את כל הסוגריים, ומוריד אותם להערות שוליים. כמו"כ ניתן באמצעותו לקחת רק סוג עיצובי מסוים של סוגריים, ואותם להוריד אל הערות השוליים.
וכמובן, שבאמצעות התוסף הזה ניתן גם לעשות פעולה הפוכה. דהיינו – לקחת את כל הערות השוליים ולהכניס אותם לטקסט העליון אל תוך סוגריים.
יש שם כלים רבים ששייכים למעמדים, אבל מאידך עורכי הספרים – אלו שעמלים על הקובץ מבראשיתו – ימצאו שם יבול רב שישרת אותם נאמנה.